Meer over mij

Wie is Madelon?

Zowel in mijn werk als vrije tijd ben ik graag creatief bezig, en word ik er blij van om nieuwe
dingen te ontdekken. Wat ik zoal doe in mijn vrije tijd:

  • Mooie reizen naar verre landen of binnen Europa
  • Lekker eten koken en samen met vrienden of familie van genieten
  • Creatief bezig zijn, zoals tekenen en schilderen.

Mooie reizen


Ik heb inmiddels al aardig wat mooie plekke gezien, en ben vooral fan van Azië, cultuur, lekker eten (sushi!) en bergen. Wat heb ik zoal gezien in Azië de afgelopen 10 jaar: Thailand, Cambodja, Laos en Vietnam. Indonesië, China, Singapore, India en Sri Lanka. En dit jaar ben ik naar Taiwan geweest. Taiwan is absoluut de moeite waard. Nog helemaal niet toeristisch, mooie tempels, supervriendelijke mensen en indrukwekkende bergen en ruige natuur. Ik heb daar o.a. een hotspring bezocht, een stukje paradijs op aarde. Behalve Azië heb ik nog meer op mijn bucketlist staan, o.a. Midden-Amerika, West-Canada en Oceanië. Ook dichterbij huis ga ik graag naar nieuwe plekken. Vooral bergen, zoals Zwitserland of Oostenrijk, of mooie steden (o.a. Lissabon, Barcelona, Berlijn) word ik blij van. Binnenkort is mijn website met de reisverslagen, tips en foto’s (weer) actief.

Lekker eten koken

Het leukste van lekker eten koken is natuurlijk het opeten. En nog fijner is dat om met vrienden te doen die van mijn kookkunsten meegenieten. Uiteraard ben ik als Azië fan gek op jawel, Aziatisch eten. Met stip op nummer 1: Sushi! Behalve zelf sushi maken eet ik dit graag ook buiten de deur. Inmiddels heb ik wereldwijd een paar top-susirestaurants gevonden. Ook lekker: appeltaart volgens oud familierecept, en zelfgemaakte mueslirepen.

Creatief bezig zijn

Zolang ik mij kan herinneren ben ik aan het tekenen. Schilderen kom ik eigenlijk te weinig aan toe. De meeste tekeningen zijn kleurrijk. Ik maak zowel abstract als figuratief. Qua onderwerpen varieer ik tussen architectuur, en Aziatische beelden. Deze zijn vaak van foto’s die ik tijdens mijn reizen naar Azië gemaakt heb. Soms sta ik op regionale kunstmarkten, en van augustus t/m oktober heb ik een expositie in Amersfoort van een deel van mijn werk. Behalve kunst maak ik zelf tassen en hoesjes, voor bijv. een tablet of mobiel.